Gallery Guesthouse

Brugge

Scroll omlaag

Gallery Guesthouse (B&B Den Witten Leeuw)

Gallery Guesthouse (voorheen B&B Den Witten Leeuw) ligt in hartje Brugge naast de historische stadsbrouwerij “De Halve Maan”. Het guesthouse bestaat uit twee huizen waarvan, de ene dateert van 1580 en de ander uit 1797. Er zijn nog veel stijlelementen terug te vinden, die gecombineerd zijn met een moderne design inrichting. De benedenverdieping huist niet alleen de ontbijtruimte en lounge, maar ook een kunstgallerie, waarin werk van beeldende kunstenaars wordt tentoongesteld.

De ontbijtruimte  heeft een haardvuur, een serre en een overdekte veranda met zicht op de tuin en omringende Brugse huizen. Het ontbijt bestaat uit vers geperste jus d'orange, drie eigerechten, vers gebakken brood, croissants en koffiekoeken, ontbijtgranen, yoghurtjes, verschillende soorten artisanale confitures en andere zoetigheden. Er zijn verschillende kazen en vleesbeleg. Verder zorgen wij voor fruit, kerstomaatjes, yoghurt, verse bladerthee en verse bonenkoffie en de mogelijkheid tot maken van een cappuccino of caffé latte.

De kamers hebben een eigen badkamer met douche of bad (of beiden) en door het hele gebouw is gratis wifi aanwezig. Uiteraard is er ook een tv op iedere kamer. De kamers "Garden" en "De Lac" hebben ook de mogelijkheid van airconditioning (op aanvraag; 5 euro per nacht extra).
Indien gewenst kan u ontbijt genieten in onze lounge.

Parking: Wij hebben normaal gezien twee parkeerplaatsen achter de B&B ter beschikking, maar de parking wordt momenteel nog gerenoveerd. 50 meter van ons B&B vindt u een openbare parking; Parking Oud-Sint Jan (het adres: Zonnekemeers 18, 8000 Brugge). Deze parking is het best te bereiken door het centrum in de rijden bij het Centraal Station (NMBS) via de Oostmeers en dan is de tweede rechts de Zonnekemeers. Daar vindt u aan uw linkerhand een openbare parkeergarage (Parking Oud Sint-Jan), op het einde van de Zonnekemeers ligt het Walplein en op de rechterhoek ons B&B.

Per trein is ons B&B ook goed te bereiken, het ligt 700 meter van treinstation Brugge. Om ons B&B te bereiken; neem de uitgang richting het centrum (het stationsplein) en steek de drukke weg over. Loop rechtdoor (Oostmeers) en neem de twee weg rechts (Zonnekemeers). Deze straat leidt naar het Walplein, meteen op de hoek rechts vindt u ons B&B.


Kamers

Suite / Familiekamer

Suite / Familiekamer

Beschrijving
Onze Suite/Familiekamer is bijzonder ruim (60 m2), met zicht op zowel het Middeleeuwse Walplein als de tuin. De Suite bestaat uit twee aangrenzende kamers, met daarin een hemelbed, en de mogelijkheid van twee extra éénpersoons bedden (op aanvraag). Er is een aparte woonkamer met twee comfortabele fauteuils, een hoekbank, tv en WIFI. In de  ruime badkamer is zowel een inloopdouche als een groot ligbad aanwezig en daarnaast twee wastafels, een babytafel en een haardroger. Naast de badkamer is er nog een apart toilet aanwezig. Op de suite is ook een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten.

Aantal personen 4

De Lac

De Lac

Beschrijving
De Lac is een ruime kamer (type ‘superior’) aan de achterkant van het huis met uitzicht op de tuin. Er is ook zicht op een oude poort die ooit toegang gaf tot het oude stadscentrum. De kamer heeft een nieuw super kingsize bed dat geschikt is voor lange mensen (1.80 x 2.10), van kwaliteitsmerk AUPING. Op de kamer is een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Er is zitgelegenheid voor twee personen, een bureautje, wifi en tv. De kamer heeft een eigen 'en suite' badkamer met twee wastafels, toilet, een bad en douchegelegenheid in het bad. Er is ook een haardroger aanwezig.

Aantal personen 2

Den Anker

Den Anker

Beschrijving
Den Anker is een kamer met zicht op het Middeleeuwse Walplein. Overdag kan dit plein gezellig druk zijn met mensen op terrasjes, ’s avonds en ’s nachts is het er meestal heel rustig en stil. De kamer heeft een nieuw super kingsize bed van kwaliteitsmerk AUPING (1.80 x 2.00), een eigen en suite badkamer met douche, toilet, twee wastafels en een haardroger. Op de kamer is een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten.

Aantal personen 2

Walplein

Walplein

Beschrijving
De kamer "Walplein" geeft via vijf ramen uitzicht op het eeuwenoude Walplein en haar hoge bomen. Overdag kan dit plein gezellig druk zijn, ’s avonds en ’s nachts is het er meestal heel rustig. De kamer heeft een nieuw superkingsize boxspring bed van kwaliteitsmerk AUPING (1.80 x 2.00). Er is een zeer ruime badkamer 'en suite' met toilet, inloopdouche en twee wastafels. Er is ook een haardroger aanwezig. Op de kamer vindt u een 'hospitality tray', waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Er is airconditioning op deze kamer aanwezig, op warme dagen kan u hier, indien gewenst, van gebruik maken (+5 euro per nacht).

Aantal personen 3

Garden

Garden

Beschrijving
De Garden is een ruime kamer aan de achterkant van het huis met uitzicht op de tuin. Er is een eigen badkamer, maar deze is niet 'en suite', maar bevindt zich op de gang aan de overkant van de kamer. Deze badkamer is wel volledig privé en alleen voor de Garden toegankelijk. In de badkamer bevindt zich een moderne ruime inloopdouche. Er is een haardroger en badjassen zijn ook voorhanden. De kamer heeft een nieuw super kingsize boxspring van kwaliteitsmerk AUPING (1.80 x 2.00). Er is zitgelegenheid voor twee personen, wifi en tv. Op de kamer is ook nog een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Er is airconditioning op deze kamer aanwezig, op warme dagen kan u hier, indien gewenst, van gebruik maken (+5 euro per nacht).

Aantal personen 3

Beoordelingen

Contact

Gallery Guesthouse (B&B Den Witten Leeuw)

Brugge

Walplein 27 , 8000 , Brugge, Belgie


tel: + 32 (0)50/ 33 28 26
gmap