Gallery Guesthouse

Brugge

Scroll omlaag

Gallery Guesthouse (B&B Den Witten Leeuw)

GESLOTEN OKTOBER t/m DECEMBER 2020 ZOLANG SLUITING HORECA EN MUSEA DUURT EN OMWILLE VAN DE GEZONDHEIDSRISICO'S. Graag verwelkomen wij u van zodra horeca, musea e.a. weer open mogen. - Gallery Guesthouse is een zeer ruim B&B (500 m2) met meerdere lounges en eetzaaltjes en ruime kamers met eigen zitgelegenheid en een grote tuin met vijf zitjes, allemaal gelegen in hartje Brugge, naast de historische stadsbrouwerij “De Halve Maan”. Het guesthouse bestaat uit twee herenwoningen waarvan, de ene dateert van 1580 en de ander uit 1797. Er zijn nog veel stijlelementen terug te vinden, die gecombineerd zijn met een moderne design inrichting. De benedenverdieping huist een lounge en een kunstgallerie, waarin geregeld werk van beeldende kunstenaars wordt tentoongesteld.

Het  heeft in de winter een haardvuur, een serre en een overdekte veranda met zicht op de tuin en omringende Brugse huizen. Onze gastenkamers hebben allemaal eigen badkamer met douche of bad (of beiden. Alle kamers hebben de badkamer ensuite, behalve de "Garden", die wel een privé-badkamer heeft, maar deze ligt aan de andere kant van de gang. Badjassen voor de twee meter de gang over zijn voorhanden. Uiteraard is er ook een tv op iedere kamer en door het hele gebouw is gratis wifi aanwezig. De kamers "Garden" en "De Walplein" hebben ook de mogelijkheid van airconditioning (op aanvraag; 5 euro per nacht extra).

U kan een ontbijt bijboeken; ontbijt bestaat uit vers gebakken brood, croissant of pain chocolat, confiture, kaas en vleesbeleg en een glas vers geperst sinaasappelsap. Verder is er natuurlijk verse bonenkoffie en een assortiment aan thee. Het ontbijt is continentaal, we serveren voor de ook diverse omeletten, tegen meerprijs. Het ontbijt wordt in ons guesthouse geserveerd of even verderop het plein in Tearoom Tonka, waar een professionele bakker u een heerlijk ontbijt voorzet in zijn charmante lunchroom en u, anders dan bij ons, bij goed weer zelfs op een binnenterras in het zonnetje kan ontbijten! Ontbijt wordt geserveerd tussen 09:00 uur en 10:30 uur. Tussen 08:30 uur en 09:00 uur kan u alvast koffie/thee nuttigen met wat koekjes en cakejes.

Parking: 50 meter van ons B&B vindt u een openbare parking; Parking Oud-Sint Jan (het adres: Zonnekemeers 18, 8000 Brugge). Deze parking is het best te bereiken door het centrum in de rijden bij het Centraal Station (NMBS) via de Oostmeers en dan is de tweede rechts de Zonnekemeers. Daar vindt u aan uw linkerhand een openbare parkeergarage (Parking Oud Sint-Jan), op het einde van de Zonnekemeers ligt het Walplein en op de rechterhoek ons B&B. Verderweg, maar ook de allergoedkoopste parking, is naast het centraal station (Chantrellstraat 42).

Per trein is ons B&B ook goed te bereiken, het ligt 700 meter van treinstation Brugge. Om ons B&B te bereiken; neem de uitgang richting het centrum (het stationsplein) en steek de drukke weg over. Loop rechtdoor (Oostmeers) en neem de twee weg rechts (Zonnekemeers). Deze straat leidt naar het Walplein, meteen op de hoek rechts vindt u ons B&B.


Kamers

Familiekamer

Familiekamer

Beschrijving
De Halve Maan is een kamer onder eeuwenoude balken met een tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden. In de  ruime badkamer is zowel een inloopdouche als een groot ligbad aanwezig en daarnaast twee wastafels, een babytafel en een haardroger. Naast de badkamer is er nog een apart toilet aanwezig. Op de suite is ook een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Onbijt kan worden verzorgd en kost 12.50 euro per persoon, per overnachting.

Aantal personen 4

De Lac

De Lac

Beschrijving
De Lac is een ruime kamer (type ‘superior’) aan de achterkant van het huis met uitzicht op de tuin. Er is ook zicht op een oude poort die ooit toegang gaf tot het oude stadscentrum. De kamer heeft een nieuw super kingsize bed dat geschikt is voor lange mensen (1.80 x 2.10), van kwaliteitsmerk AUPING. Op veel kamers is een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten of u kan beneden in de lounge verse koffie nemen uit een volautomatisch koffie-apparaat en thee zetten. Er is zitgelegenheid voor twee personen, een bureautje, wifi en tv. De kamer heeft een eigen 'en suite' badkamer met twee wastafels, toilet, een bad en douchegelegenheid in het bad. Er is ook een haardroger aanwezig. Er is de mogelijkheid tot het gebruiken van het ontbijt, dit kost 12.50 euro per persoon (per keer).

Aantal personen 2

Den Anker

Den Anker

Beschrijving
Den Anker is een kamer met zicht op het Middeleeuwse Walplein. Overdag kan dit plein gezellig druk zijn met mensen op terrasjes, ’s avonds en ’s nachts is het er meestal heel rustig en stil. De kamer heeft een nieuw super kingsize bed van kwaliteitsmerk AUPING (1.80 x 2.00), een eigen en suite badkamer met douche, toilet, twee wastafels en een haardroger. Op de kamer is een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Er bestaat de mogelijkheid tot ontbijten, dit kost 12,50 euro per persoon (per dag).

Aantal personen 2

Walplein

Walplein

Beschrijving
De kamer "Walplein" geeft via vijf ramen uitzicht op het eeuwenoude Walplein en haar hoge bomen. Overdag kan dit plein gezellig druk zijn, ’s avonds en ’s nachts is het er meestal heel rustig. De kamer heeft een nieuw superkingsize boxspring bed van kwaliteitsmerk AUPING (1.80 x 2.00). Er is een zeer ruime badkamer 'en suite' met toilet, inloopdouche en twee wastafels. Er is ook een haardroger aanwezig. Op de kamer vindt u een 'hospitality tray', waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Er is airconditioning op deze kamer aanwezig, op warme dagen kan u hier, indien gewenst, van gebruik maken (+5 euro per nacht). Er is ontbijt mogelijk, dit kost 12.50 euro per persoon.

Aantal personen 3

Garden

Garden

Beschrijving
De Garden is een ruime kamer aan de achterkant van het huis met uitzicht op de tuin. Er is een eigen badkamer, maar deze is niet 'en suite', maar bevindt zich op de gang aan de overkant van de kamer. Deze badkamer is wel volledig privé en alleen voor de Garden toegankelijk. In de badkamer bevindt zich een moderne ruime inloopdouche. Er is een haardroger en badjassen zijn ook voorhanden. De kamer heeft een nieuw super kingsize boxspring van kwaliteitsmerk AUPING (1.80 x 2.00). Er is zitgelegenheid voor twee personen, wifi en tv. Op de kamer is ook nog een 'hospitality tray' aanwezig, waarmee u ieder moment van de dag thee en koffie (Nespresso) kan zetten. Er is airconditioning op deze kamer aanwezig, op warme dagen kan u hier, indien gewenst, van gebruik maken (+5 euro per nacht). Er is uiteraard de mogelijkheid te ontbijten, dit kost 11.50 euro per persoon (per keer).

Aantal personen 3

Beoordelingen

Contact

Gallery Guesthouse (B&B Den Witten Leeuw)

Brugge

Walplein 27 , 8000 , Brugge, Belgie


tel: + 32 (0)50/ 33 28 26
gmap